onsdag 31 mars 2010

Yum doftspray

Fortsätter lägga ut nyheter på webbshopen. Har precis lagt in Pike Madam 26 cm som enligt Tobbe skall gå fint i vattnet. Den blir spännande att testa vid trollingfisket i höst.
Har även lagt ut Yum doftspray. Den skall helt klart med på säsongens resor till Norge. Shaddoften har redan visat sig effektiv vid ismete. Yum doftspray finns även med räkdoft. Den borde fungera på ädelsfisk.

S-O Larsson

Arctic Seasport i Saltströmmen

Arctic Seasport i Saltströmmen uppgraderar sina båtar med nya kartplottrar. Saltströmmen är verkligen en mytomspunnen klassiker som ofta levererar grov fisk. Jag har själv aldrig varit i Saltströmmen så det skall bli riktigt kul med en långhelg där i sommar.

Robert Westin skriver "Lagom tills det är dags att börja fiska i Norge efter hälleflundra så höjer fiskecampen Arctic Seasport i Saltströmmen sin kvalitet ytterligare ett steg. Den 5-stjärniga fiskecampen har just installerat nya kartplottrar Garmin 521S i sina hyrbåtar Uttern S56.

Jag ser fram emot en ny bra havsfiske säsong i ett av Norges hetast områden för just hälleflundran. Jiggarna är trimmade och tafsarna för knutna, så nice.

Undra vem som tar camprekord 2010?


MVH Robert WestinDitt havsfiske i Norge: www.nordnatur.se"

S-O Larsson

tisdag 30 mars 2010

Glad Påsk!

Under påskens lediga dagar vill jag påminna er att hålla ett öga på Team Småsejs blogg. De åker till Sandbacken för att fresta de stora torskarna. Jag håller tummarna att de har täckning så de kan dela med sig av fisket där uppe.

Själv kommer jag att göra min nya Uttern A56 startklar inför sjösättning. Spöhållare, kartplotter/ekolod skall installeras och en del andra små detaljer.

Glad påsk och ett riktigt skitfiske på er alla!


S-O Larsson

Nyheter

Nu är det full fart i butiken inför påsken. Jag jobbar också med att lägga ut alla nyheter på www.miekofishing.se
Kika gärna in i butiken eller på nätet. Här nedan ser du några nyheter.

Accurate Havsfiskerullar

Accubraid spunnen lina med färgindikator

Jerkbait Cobbs Attitude Shad 17 0ch 14 cm

S-O Larsson

tisdag 23 mars 2010

Hälleflundrafiske i Saltströmmen

Fisket efter det norska havets storvilt, hälleflundran, blir allt mera populärt. Många åker till Saltströmmen i Norge bara för att fokusera på den mytomspunna fisken. Bara under de senaste två åren har fisketeknik, utrustning och beten utvecklas och anpassas för jättefisken.

22-25 juli 2010 genomför NordNatur och Mieko Fishing en fiskeresa till kända Saltströmmen. Syftet är att provfiska den nya hälleflundrajiggen ”Mieko Predator 28”.

Jag har genomfört föreläsningen om hälleflundra flertalet gånger. Många som kommer för att lyssna blir riktigt taggade och vill gärna fiska hälleflundra på en gång, så varför inte kombinera teori och praktik samtidigt?”
Fiskeguide Robert Westin föreläser om varför Saltströmmens bestånd av hälleflundra är ett av de starkaste i Norge.

Robert Westin, NordNatur: ”Sillen är normalt en fisk som vandrar över mycket stora områden och efter hela kusten. Hela fjorden får ett stort näringstillskott pga den starka strömmen. Detta har bla gjort att det finns två stationära sillbestånd som i sin tur hjälper till med att öka trivseln för Saltströmmens hälleflundra.”
Gästerna som åker med kommer att bli guidad av Robert till Saltströmmens bästa och mest intressanta områden och lära sig hur dom skall fiska hälleflundra i Norge.


Priset för de som vill förkovra sig i fisket efter hälleflundra är 3900 SEK.

Anmäl dig direkt till Nordnatur:
NordNatur
Box 93
961 21 Boden

Tfn: 0921-137 00
Webb: www.nordnatur.se



Mieko Predator 28

S-O Larsson

tisdag 16 mars 2010

Mieko Hälleflundrakväll

Gårdagens hällekväll var riktigt kul. Vi hade drygt 30 hälleintresserade besökare från Luleå, Kalix, Skellefteå, Överkalix, Arbrå och Edsbyn! Vi på Mieko tackar och hoppas alla fick sina förväntningar på kvällen uppfyllda.









S-O Larsson

söndag 14 mars 2010

Multimedia message


Dubbelmört gav Richard en gädda på 6.3 kg

Multimedia message

Största än så länge pà avkrokningsmattan

lördag 13 mars 2010

Supertorskar

Savagear Cutbait Herring levererar hälleflundra, det vet jag efter höstens fiske i Tromsö. Nu levererar den även torsk i monsterformat. Fick följande bilder på mailen:


Daniel Nilsson 32,65 kg


Tre 30 +


Jan Kristoffersson med 28+

Stort grattis till era monstertorskar!

S-O Larsson

onsdag 10 mars 2010

Fiskefilm

Hittade en helt underbar fiskefilm från Lainioälven på youtube. Tyvärr kan jag inte finska men njuter ändå av filmens fantastiska natur och fiske.



S-O Larsson

fredag 5 mars 2010

Gäddtävling


Fick lite information från Emil Domanders, piketanic

"Hej Fiskebroder
Här kommer lite info om, årets gäddfiskehändelse i södra norrland, Ljusnan Pike Race 2010. Vore tacksam om du kunde hjälpa oss med marknadsföringen så kanske vi kan få några fler team "utifrån" och höja statusen för tävlingen ytterligare några steg.
Förra året startade vi denna trollingcup som då hette Hälsinge Open. Fr.o.m. i år så heter cupen Ljusnan Pike Race och går av stapeln på tre sjöar kända för stor gädda och belägna i Ljusnans vattensystem, Orsjön/Kyrksjön 15/5, Varpen 3/7 och Marmen 2/10.
Förra årets cup, som var begränsad till max. 30 tävlande team, blev tre mycket uppskattade tävlingar så i år utökar vi till max. 40 båtar. Vill man ha en plats så är det hög tid att anmäla sig för det är redan 29 anmälda båtar.
Givetvis Catch & Release
Endast gädda
Endast trolling
Endast konstgjorda beten
Max. 4 spön/båt
Man räknar ihop längden på sina tre längsta gäddor/deltävling
För cupresultat räknar man ihop längden från sin två bästa tävlingar. Man kan, med andra ord, fiska dåligt på en deltävling och ända ligga bra till för cupseger.
Mycket fina priser till varje deltävling från våra sponsorer. Även pris till längsta gädda på varje deltävling. Det ska löna sig att lura de stora.
Penningpriser till 1:an, 2:an och 3:an på cupen.
Totalt prisvärde över 50000:-"

S-O Larsson

onsdag 3 mars 2010

Skreijfiske på Söröya

Nu har skrejfisket på Söröya kommit igång. Nordic Sea Anglings gäster verkar ha ett underbart väder och fiske i världsklass. Den magiska gränsen på 30 kg har passerats. Måste erkänna att jag är riktigt sugen på att testa skrejfiske. Följ fisket på Nordic Sea Anglings blogg http://soroya4nsa.blogspot.com/


S-O Larsson