tisdag 29 juni 2010

Multimedia message

Lite avkopplande kvällsjigg efter jobbet

Jämtöns Fiskevårdsförening

Nu har Jämtöns Fiskevårdsförening med eldsjälen Stefan Johansson i spetsen lagt ut sin nya hemsida. Föreningen arrangerar bla. Mieko Gäddfisketävling C&R samt vårdar sin arrenderade sjö Metträsket. Besök sidan.


S-O Larsson

måndag 21 juni 2010

Norrbottensgös på 6,980 kg

Team Mieko Norr är verkligen på hugget nu. Bara några dagar efter att Robin Utbys tagit en gädda på 132 cm är det Björn Larsson som visar framfötterna. Den här gången hade han ställt in siktet på gös. Det resulterade i en norrbottensgös på hela 6,980 kg. Det är en av de största gösarna som tagits på sportfiske i Norrbotten i modern tid. Vad jag vet är det endast Krister Wallmark i Team North Predator som tagit större gös.
En hyfsat nöjd Björn Larsson

Självklart får gösen simma vidare i sann C&R-anda

S-O Larsson

fredag 18 juni 2010

Hälleflundrafilm, 160 cm tagen på haspel

Nu är filmen med hälleflundran på 160 cm klar. Fisken tog en Mieko Predator 28 tacklad på Giant Jighead på 25 meters djup. Det var en härlig fight på haspelutrustning Okuma Raw 55/Okuma Salina 7 fot, 100-250 gr. Synen när fisken simmade tillbaks var lika underbar som vanligt.

Se filmen här


S-O Larsson

tisdag 15 juni 2010

Monstergädda på 132 cm

Team Mieko Norr har satsat hårt på vårens fiske i Norrbottens gäddvatten. De har upplevt fisket som relativt trögt med två fiskar över 10 kg och ett antal strax under innan det lossande i helgen. Robin "Roppin" Utbys tog en monstergädda på hela 132 cm och 14,21 kg. Gäddan var utlekt och mager, hade den tagits innan leken med någon rejäl betesfisk i magen hade vikten varit svindlande…

-Vid andra driften över den heta platsen tacklade jag om till en skrikig Mieko Predator 28 som brukar ha förmågan att reta även riktigt tröga gäddor till hugg. Redan vid andra kastet tar det tvärstopp och jag möter upp med ett stenhårt mothugg. Jag känner fina gungningar i spöet och mitt adrenalin började pumpa för fulla muggar. Jag satte kraftig press på fisken men den totalvägrade att komma upp till ytan. Den gav verkligen inte en enda centimeter. Efter ett gäng fina rusningar kunde David håva den.

Jag skall ta den i höst igen så jag hör av mig med en uppdaterad vikt avslutar Robin med ett flin.

Läs mer på Team Mieko Norr´s hemsida.


S-O Larsson

torsdag 10 juni 2010

"Ta gäddan med gummi"

Ja, det är rubriken på artikeln om gäddfiske i Västerbottens Kuriren. Artikeln är skriven med glimten i ögat men även matnyttiga tips och anekdoter. Nya Mieko Predator 28 är ett av artikelförfattarens favoritbeten vid gäddfiske.


S-O Larsson

Havsfiskande smålänningar

En halvtimme innan jag öppnat butiken hör jag en småländsk stämma fråga om det är öppet. Det var ett gäng från Småland som skulle upp till Myrfjord och fiska hälleflundra. De hade frågor om hälleflundrafisket som de fick svar på. Jag gav dem även några positioner och måttabellen för hälleflundra. Jag kommer att följa dem på myrfjords fiskeblogg under veckan.

Tidigare i veckan har även havsfiskare från Stockholm och Vasa besökt vår sportfiskebutik. Det är verkligen kul med fiskare som stannar till på Mieko Fishing för att få tips och fylla på fiskeväskan.
Nu är det full fart i butiken som vanligt!

S-O Larsson

onsdag 9 juni 2010

Räkna ut ditt vattens potential

Fiskelycka i Norr skriver mycket läsvärda artiklar. Denna gång handlar det om konditionen på gäddorna. Lär dig räkna ut konditionsfaktorn på gäddorna i ditt vatten.

Länk till Fiskelycka i Norr.

S-O Larsson

Handelsbanken om Mieko Fishing

I Handelsbankens senaste nyhetsbrevet till företagskunder beskrivs Mieko Fishing som företag.
Läs hela artikeln.

Det är riktigt kul att Mieko uppmärksammas även utanför fiskekretsar.

S-O Larsson

lördag 5 juni 2010

Hälleflundra på 200 cm

Per Jonasson visar sin otroliga kunskap inom hälleflundrafisket igen. Han har Guidat många gäster till stora hälleflundror. I går tog han själv nytt PB med en fisk på prick 200 cm som tydligen var riktigt fet. Det innebär en vikt på en bit över 100 kg. Jag är inte speciellt förvånad och tror det kan komma fler fiskar över 200 cm från Per innan säsongen är över.
Läs mer om fångsten på Pers blogg.

Grattis!!

S-O Larsson

fredag 4 juni 2010

Mieko Gäddfisketävling C&R

Mieko Gäddfisketävling C&R var den första gäddtävlingen i Norrbotten med C&R. Vi på Mieko Fishing tackar alla deltagare, sponsorer och självklart Jämtöns Fiskevårdsområde med Stefan Johansson i spetsen. Det känns riktigt stimulearande att slå ett slag för C&R inom norrbottens gäddfiske. Läs mer på Mieko Fishing.


Håkan och David i Team Mieko Norr mäter en gädda


Rikard och Christina måttar en gädda


Vinnare i landklassen, Robert Lundqvist rapporterade 293 cm på sina tre största gäddor
Martin Bogqvist och Albin Lundqvist, vinnare i båtklassen rapporterade 285 cm


S-O Larsson