torsdag 26 januari 2012

Nu har pimpelfisket kommit igång

Det märks att det varit minusgrader i större delen av landet. Pimpelfisket har verkligen kommit igång nu. Det stora samtalsämnet inom isfisket är fortfarande isarnas bärighet. Här upp i Norrbotten är isarna riktigt dåliga. Som exempel är tydligen Kalixälven i Överkalix fortfarande öppen även i vissa knappt strömsatta områden.

De trender man kan se inom pimpelfisket är att de sk. blinkpirkarna fortfarande är populära. Den nya modellen Bling Blinklampa levererar bra med fisk. Förmodligen lockar även ljudet när blinklampan slår mot rödingblänket.

Populära "Bling blinklampa" tillsammans med rödingblänket Titicaca



Själv använder jag pimpelrulle Waterspeed 2500 kombinerat med ett pimpelspö Lokka 15. Det är ett pimpelset med skön känsla och rullen har både linspridare och slirbroms när den stora hugger.

Pimpelspö Lokka och pimpelrulle Waterspeed 2500


Hade ett gäng som åker upp till Ritsem nästa vecka. Det är tuffa förhållanden i fjällvärlden nu men pimpelfisket efter både öring och röding kan vara riktigt bra. För min egen del ser det ut som att jag får hålla mig till påskhelgen. Då blir det pimpelfiske efter röding och öring på Nordkyn halvöya och fiske efter stor skrei i Barents hav.


Pimpelfiske på en av många orörda sjöar på Nordkyn halvöya

Skitfiske på er och glöm inte isdubbarna!

S-O Larsson
www.miekofishing.se



torsdag 19 januari 2012

Årets planerade fiskeresor

Nu är årets fiskeresor inbokade. Jag går på nålar och planerar redan beten, positioner mm. för att få lyckat fiske.

Nordic Safari Mehamn 6-12 april
Vi skall fiska storskrei. Tillgången på skrei är enligt rapporter lika bra eller bättre än förra säsongen. Nordic Safari i Mehamn kan erbjuda riktigt bra skreifiske.


Lika bra fiske som 2011 bådar gott, då var det hyfsat med torsk



Söröya hälleflundravecka 19-26 aug
Hälleflundra gäller till 100%. Målet är att ALLA deltagare skall få hälleflundra. Det vore dessutom riktigt kul om vi kunde ta någon riktigt stor kveite. Söröya Gjestestue erbjuder riktigt bra positioner för hällefiske.


Skall vi slå 159 cm under 2012 års hällevecka på Söröya?



Tromsö Hälleflundracamp i september
Resan är inte helt spikad men jag är ruskigt sugen på att bända upp någon riktigt stor hälleflundra och då är Tromsö Hälleflundracamp rätta stället. Hade verkligen velat ta nytt PB.


Mitt PB på 177 cm tagen strax utanför Tromsö Hällecamp



S-O Larsson
www.miekofishing.se

måndag 16 januari 2012

Mieko Predator bler alltmer populär

Pratade för några veckor sedan med Tero Paakki som har många stora gäddor på sin CV. Han beställde några Mieko Predator Shad 25 då han hört talas om dem. Fick nu en recension av produkterna och några bilder av en mycket nöjd Tero:


"Hej!!
Beställde nyligen ett gäng Mieko Predator Shadar av Sven-Olov och lovade att göra en kort summering av dom.
Igår fick jag äntligen testat dom från land på mitt lilla favvoställe, började med en Mieko Predator Shad 25, orange/guld/glitter
Jag la ut två korta kast bara för att se hur dom simmade Kan säga att jag blev riktigt nöjd med att se hur fint den flashade och visade upp buken.
Tredje kastet la jag ut lite längre och när den började att närma sig branten så började jag att lyfta upp jiggen och sen blev det tvärstopp då en gädda valde att klippa den snacka om bra start för jiggarna.
Några kast senare så känner jag hur det puffade till på jiggen, gör samma visa med att börja lyfta upp jiggen mot ytan och ser en mycket bra fisk Ca 8-10kg som öppnar käften och ska sluka den men jag var lite för snabb och rycker ut den från käften på den (sicken amatör man är).
Sedan fick jag två mindre gäddor på samma jigg så man kan säga att jag är jävligt nöjd och det dröjer nog inte så länge
innan det sitter en bättre fisk på Shaden.
Lägger även in en beställning på ett par jiggar till då även min polare Jarmo K blev sugen på dom.
Bifogar några bilder till er oxå

Ha det gött med er
Tero Paakki"


Tero Paakki tar fina gäddor på sina Mieko Predator Shad


Ännu en gädda har tagit Teros förföriskt vaggande Mieko Predator Shad 25

Tack för dina bilder och recension Tero! Kul att du är så nöjd med Mieko Predator.

S-O Larsson
www.miekofishing.se






lördag 14 januari 2012

Dagens Industri skriver om Mieko Fishing

Dagens Industri skrev i fredags nästan en hel sida om Mieko Fishing. Det känns hur kul som helst att Mieko Fishing uppmärksammas även utanför sportfiskekretsar. Läs reportaget på Mieko Fishings nyheter.


Bakgrunden till reportaget var en reporter som ringde i höstas. Hon hade hittat Mieko Fishing på nätet och ville skriva ett reportage om någon som flyttar från Stockholm till Norrland och driver företag som baseras på egna intressen.

S-O Larsson
www.miekofishing.se

tisdag 3 januari 2012

Filmsnutt från Söröya Gjestestue

Mitt i inventering, packning av orders och kunder i butiken har jag laddat upp en liten filmsnutt på skonsam C&R av en hälleflundra. Lägg märke till hur jag håller fisken under kroppen för att skona fiskens ryggrad. Det är lätt att skada den då fiskar inte klarar av belastningen tyngdlagen medför ovanför vattenytan. Större fiskar än ca 30 kg bör inte alls tas upp i båten.

Firren tog på en Mieko Predator Tail ca 20 min från fiskecampen Söröya Gjestestue.




S-O Larsson
www.miekofishing.se

måndag 2 januari 2012

Ismete på Nyårsafton

Fick en härlig bild av Markus och Henrik som passade på att ismeta på nyårsafton. Tyvärr var fisket inte det bästa men kan tänka mig att det var skönt att vara ute innan nyårsfirandet kom igång. Det ser i alla fall riktigt skönt ut att ha en rejäl ark för isfisket.

En rejäl ark skyddar från kyla och kalla vindar



God Fortsättning!

S-O Larsson
www.miekofishing.se