tisdag 31 juli 2012

Havsfiske i Barents hav

I dag fortsatte vi utforskningen av Barents hav i området nära Nordic Safari, Mehamn. Resultatet med fyra hälleflundror visar potentialen som finns i dessa i stort sett ofiskade vatten.



 John bänder kveite i Barents hav


John med dagens största hälleflundra, 113 ursinniga centimetrar


En av dagens hälleflundror nöp Mieko Predator Shad koppar/svart





Fantastiskt vacker rötsimpa

Med mattermos fiskar man effektivt även på lunchen


S-O Larsson
www.miekofishing.se














måndag 30 juli 2012

Utforskning av Barents hav och flugfiske






I dag har vi testat helt nya positioner för hälleflundra i Barents hav och närområdet till Nordic Safari Mehamn. Vi fiskade inte heldag då John och Albin var tvugna att vara tillbaks på fiskecampen på eftermiddagen. Dagens enda hälle tog Albin och den var liten.

På väg tillbaks till campen såg vi en havsöring eller lax som hoppade i Mehamnselvas utlopp endast 2-300 meter från campen. Självklart kunde vi inte hålla oss så John och albin rusade iväg med spöna tog jag det lugnare. När jag kom dit med kameran hade Albin tagit en och John två havsöringar. Jag testade några kast med Johns flugspö utan resultat.

Det är verkligen lyx att ha en laxälv endast 2-300 m från campen

I morgon utforskar vi vidare. I de områden vi kommer att fiska har förmodligen ingen fiskat med jigg tidigare. Bara en sån sak känns verkligen kul.

S-O Larsson
www.miekofishing.se


söndag 29 juli 2012

Flugfiske och havsfiske

Under början av veckan hade jag förmånen att få flugfiska med Norrbottenskuriren och TV24Norrbotten på en kvoterad sträcka. Endast 60 dagar/år släpps och det märktes på fisket. Det var en upplevelse. Närmare rapport från det kommer senare.

Underbart flugfiske i Norrbottensfjällen


Väl hemma bytte jag bara flugspöet mot en något kraftigare variant för en dryg veckas fiske på Mieko Fiskecampen Nordic Safari, Mehamn. Siktet ställs in på hälleflundra i Barents hav. De första dagarna skall vi utforska nya positioner som förmodligen är helst ofiskade med jiggar. Det är en av förmånerna med fisket här uppe. Många områden är helt outforskade.

David Lundqvist med en av 37 hälleflundror tagna av tre man på en dag förra året.

S-O Larsson
www.miekofishing.se


fredag 20 juli 2012

Fin sommargädda på Mieko Predator Shad

Sommarfisket efter gädda här uppe i Norrbotten blir alltmer populärt. Fick mail från gäddfiskande Marcus som haft ett riktigt roligt fiske. Det var en Mieko Predator Shad som lockade denna gädda till hugg. Så här skriver Marcus själv:

"Botten studs med shaden på 9 m djup levererade gädda på 8.84 kg och 107 cm idag och ett gäng mindre gäddor kring 5-6 kilo! Kul med bra fiske mitt i sommaren"

 Marcus med fin sommargädda tagen i Norrbotten

S-O Larsson
www.miekofishing.se













Film från härligt fiske på Söröya

Vi får in massor av rapporter från gäster som besökt någon av Mieko Fiskecamper. Här är det Team Big Boy Fishing som redigerat en film från sina fiskedagar på Söröya Gjestestue. Teamet hade siktet inställt på hälleflundra och de lyckades bra.





Stort tack för i år och grattis till era fina firrar.

S-O Larsson
Mieko Fishing

onsdag 18 juli 2012

Stor hälleflundra och superfiske på Söröya

Nu rasar det in rapporter från nöjda fiskare som besökt Mieko Fiskecamper. Det känns otroligt kul och här är ytterligare en rapport från Söröya Gjestestue och Team Henriksson/Öhman.

Gänget fiskade 5 dagar och tog totalt 11 hälleflundror varav 9 returnerades och två behölls. Tyvärr skadade fisken som var 159 cm sig i ögat vid krokningen så gänget beslutade att behålla den.

De fick även uppleva sejfiske i världsklass. De hittade sejstim där minsta fiskarna låg på ca 8 kg och toppfisken uppskattades till ca 15 kg. Riktigt bra fiske med andra ord.

Dessutom har de fått mycket fin torsk som Söröya Gjestestue ofta levererar. 

 Micke med nytt PB, 159 cm tagen på Mieko Predator Tail


 Micke med en av många fina sejar

 Philip tog resans största sej på ca 15 kg, här visar han en i medelstorlek

 Peter efter en förlorad fight med storkveiten

Philip med fin torsk

S-O Larsson
miekofishing.se

Resultat från Söröya Gjestestue

Det otroliga fisket på Söröya Gjestestue verkar fortsätta. Berka och hans gäng har levererat några bilder men knapphändig information i övrigt från deras första fiskedag. De verkar nöjda då många av dem inte fiskat i havet tidigare.




S-O Larsson
miekofishing.se

Ny Fiskecamp i Mieko Fiskecamper

Nu kan vi presentera vårt senaste tillskott på havsfiskecamper -Kvaröy Sjöhus.
Mer info om havsfisket finns på Mieko Fiskecamper -Kvaröy Sjöhus.

Som vanligt får ni gärna kontakta oss för mer info.






S-O Larsson
miekofishing.se

Trumman bänder hälle med Mieko Predator

Sportfiskeprofilen Stefan "Trumman" Trumstedt bänder hälle uppe i Nordnorge och som så många andra kör han med Mieko Predator Tail. Läs mer på CWC blogg.

Trumman med hälle 119 cm

S-O Larsson
www.miekofishing.se


torsdag 12 juli 2012

Fiskerapport från Söröya

Havsfisket på Söröya verkar vara inne i en riktigt bra period. Det är mängder av fisk och senaste dagarna har det varit både lin och spöbrott efter tuffa fighter med hälleflundror.

Här är en kort rapport från Thomas Bergkvist:

"Gott fiske i går ! Gick efter hälleflundra och fick tre. Lite surt dock då ja redan efter tio sekunder på första släppet får på en stor fisk som drar i väg i en grym rusning Då , pang linbrott !!! Om en dåligt krokad fisk släpper är det ok, men de ska fan inte sitta i utrustningen ! Nu blir det ny grövre lina där man har lite större marginal på en ev skada. I dag strålande sol och väldigt lite vind, blir en fin dag på Norska ishavet , ha de ! Som de säger här uppe !!!"





Hela familjen njuter av fisket på Söröya


Hälleflundra verkar bli mer och mer vanligt på Söröya Gjestestue


S-O Larsson
www.miekofishing.se



Albin bänder hälle under praktiken

Albin har verkligen drömpraktiken. Han är uppe på havsfiskecampen Nordic Safari, Mehamn och får bland mycket annat fiska lite själv. Tidigare tog han torsk på 17 kg och nu bände han upp en hälle på hela 138 cm!


Läs mer på fiskeguiden Johns fiskeblogg.

Grattis Albin!


S-O Larsson
www.miekofishing.se