torsdag 30 september 2010

Hälleflundratabell

Många har frågat efter hälleflundratabellen som omvandlar längd till vikt. Nu finns den inlagd på Mieko Fishing´s "fisketips". Skriv gärna ut den och ta med på resan. Den stämmer förvånansvärt bra och du kan returnera dina hälleflundror på ett skonsamt sätt.

S-O Larsson

onsdag 29 september 2010

Din favoritjigg för havsfiske?

Micke Dalman i Team Småsej skriver ofta intressanta inlägg på bloggen. Nu har han en intressant omröstning på jiggar på sin blogg. Vilken är jigg är din favorit? Cutbait Herring, Magic Minnow Giant Jighead, Storm, vanlig shadjigg, Robyer eller kanske Mieko Predator 28?

Rösta även du!

Är kanske Savagear Cutbait Herring din favorit?

S-O Larsson

tisdag 28 september 2010

Cutbait Hering i nya färger

Savagear Cutbait Hering är en otroligt bra jigg. Nästa säsong kommer den i fyra nya färger. Här är den självlysande. Det skall verkligen bli spännande att testa den nästa år. Håll utkik i Mieko Fishings webbutik. De nya färgerna kommer strax efter nyår.

Green Glow "living dead" herring

S-O Larsson

lördag 25 september 2010

Ny hälleflundrafilm

Hälleflundrafilm från vårens resa med Berka i Team Mieko. Det var en fisk på 164 cm (drygt 60 kg enligt hälleflundratabellen) tagen på Mieko Predator orange/guldglitter.



Hälleflundra 164 cm tagen på Mieko Predator

S-O Larsson

torsdag 23 september 2010

Funderar på skrejfiske...

Sitter just nu och drömmer om skrejfiske på Söröya Gjestestue i mars. Jag har aldrig testat skrejfiske så det vore riktigt kul. Drömmen kom redan i våras när Nordic Sea Angling rapporterade om otroligt bra fiske efter storskrej på Söröya. Torskar över 20 kg verkade inte vara något att höja påögonbrynen åt under den perioden. Berka i Team Mieko är nog lika sugen som jag :-)


S-O Larsson

onsdag 22 september 2010

Segrare i Mieko Cup 2010

Under två dagars gäddtävling C&R visade Team Tröja hur man fiskar gädda. Det var en väldigt jämn fisketävling, vinnarna låg på 10:e plats första dagen. Stort Grattis till Team Tröja! Längsta gäddan togs av Teak KP och mätte hela 121 cm.
Jag och Klas Norberg hamnade på 6:e plats av totalt 29 tävlande lag.
Mer info finns på Hälsingekrokens FK.


Team Tröja med segerpokalen


Rutinerade Roger Nilsson i Team Gösebo Outlaws med fin bonusabborre, 1,556 kg

S-O Larsson

fredag 17 september 2010

Mot Mieko Cup 2010

Skall strax åka ner till gäddfisketävlingen Mieko Cup 2010. Det blir riktigt kul att tävla i år. Jag och Klas Norberg i Team Mieko Dalarna tävlar tillsammans och skall förhoppningsvis ge hälsingepojkarna en match ;-)
Det har varit en hel del uppsnack och psykningar redan :-) Förra året rapporterades och återutsattes 12 gäddor över 100 cm med 122 cm som topp. Hoppas vi slår det i år. Det är 3o lag anmälda så det blir riktigt, riktigt kul :-) Nu kör vi! Micke Färlin med förra årets längsta gädda på 121 cm

S-O Larsson

onsdag 15 september 2010

Trevligt telefonsamtal

På vårt senaste Norgefiske träffade vi en norsk spöfiskare som fiskade hälleflundra. Han hade inte haft en enda kontakt på sina traditionella jiggar medan vi fått tre hälleflundror. Jag gav honom en Mieko Predator i färg Tiger Lys som vi hade fått alla våra fiskar på den dagen. Jag tänkte inte mer på det men igår fick jag ett samtal till sportfiskebutiken. Det var samma norrman som fått jiggen, Jonny Hansen. Han hade efter mycket jobb fått tag på ägaren till stugan vi hyrde och fått adressen till Mieko Fishing.

Jonny som är en mycket trevlig man berättade att han testade Mieko Predator samma eftermiddag som han fått den och det resulterade snabbt i en hälleflundra på 45 kg. Redan nästa morgon var Jonny ute igen och fick efter endast 5 minuters fiske tog han en en hälleflundra på 47 kg. 20 min senare tog han han ytterligare en på drygt ca 70 kg och 171 cm. Det blev 3 x PB för Jonny med Mieko Predator på linan och endast en timmes effektivt fiske. Jag blev nog nästan lika glad som Jonny då ännu en fiskare upptäckt hur effektiv Mieko Predator är vid riktat hälleflundrafiske.
Drygt 50 kg tagen på Predator tiger/lys

171 cm tagen på Mieko Predator tiger/lys

Jag och Jonny diskuterade även C&R som nyttjas väldigt lite av norska hälleflundrafiskare. Det var en väldigt intressant diskussion. Norska fiskare säljer ofta sin fångst för att köpa "drivestoff" till båten. Jag hoppas vi kan påverka dem att på sikt släppa tillbaks i alla fall en del av sin fångst. Kanske en diskussion som norska fiskeriverket borde vara inblandad i? För egen del tycker jag det är fantastiskt att se en stor hälleflundra simma tillbaks där den hör hemma men det är alltid ett personligt val hos varje fiskare. Skall vi behålla den stam av hälleflundra som finns i Norge när sportfisket blir alltmer effektivt behövs C&R.

Det är stort att ta en hälleflundra men det är mycket större att returnera den.


S-O Larsson

måndag 13 september 2010

American Fishing Wire

Har precis fått en leverans med olika produkter från AFW, American Fishing Wire. Vi har haft dem i butiken tidigare men inte på webshopen. Beteslåsen är först ut av de nya produkterna. De finns stora beteslås för havsfiske och mindre beteslås för annat fiske. Själv har jag aldrig testat beteslås med den styrkan.


Beteslås från American Fishing Wire med brottstyrka från 32 kg upp till 272 kg

S-O Larsson

Hemma igen

Nu har jag landat efter ytterligare en fantastisk resa till Nordnorge med hälleflundra som fokus. Vi fick ca 15 st med två på 134 cm vilket ger en vikt på strax över 30 kg. Dessa fiskar tog Tobbe och Micke. Det var nya PB för dem så glädjetjuten ekade över fjordarna. Själv lyckades jag bara ta en på ca 118 cm (mätt i vattnet) som största fisk. Den gav en helt galen fight. Har aldrig varit med om en fisk i den storleken som ger en sådan fight. Det var även riktigt kul att Mieko Predator 28 ohotat blev resans bästa bete. Färgen som gav bäst var Tiger/lys och tacklingen med enkelkrokar krokar ruskigt bra.

Nu blir det nog tyvärr inte mer hälleflundrafiske detta år.

Mieko Predator 28 levererade bra med hälleflundra


Ännu en hälleflundra som gillar Mieko Predator Tiger/lys

S-O Larsson

onsdag 8 september 2010

Multimedia message

Sex Hälleflundror med två pà hundratrettiofyra cm som topp. Det blev också två nya personbästan tìll micke och Tobbe. Härlig dag med bra väder och dubbeldrill av femtonkilosfiskar

tisdag 7 september 2010

Multimedia message

Tobbe med Hälle pà 114 Cm. Jag tog en något större och micke tog fyra st. Har även sett valar pà nära håll. Vi Tog hem dagens tävling mot per och danskarna.

måndag 6 september 2010

Multimedia message

Micke tappade En i morse och jag kämpade mig tìll en pà etthundraåtta cm. En hel del kontakter och nya intressanta ställen för morgondagen. Skall bli också bli mindre vind och uppehåll så vi är pà hugget :-)

söndag 5 september 2010

Multimedia message

Regn och blåst hela dagen. Jag tappade en riktigt fin fisk pà grund av linbrott. Klantigt. Sånt skall inte hända. Riktigt klantigt...

lördag 4 september 2010

Multimedia message

Tobbe hade en kontakt och dalman tappade en pga linbrott. I morgon blir det tävling savagear vs mieko. Sist blev det spel mot ett mål. Mieko vann med 3-0 och ca 150 kg. I morgon är jag rädd att det blir betydligt tuffare. Savage har bla köpt in en fd dansk världsrekordhållare med pb på 202 kg

fredag 3 september 2010

Mot Norge

Nu är det dags att återuppleva gamla fina havsfiskeminnen. Vi styr kosan norrut om någon timme. Skall försöka uppdatera med dagliga rapporter.
164 cm vid båtkanten

S-O Larsson

torsdag 2 september 2010

Havsfiskecamp på Söröya

Nu kan vi presentera Mieko Fiskecamper. Du bokar din fiskecamp genom oss på Mieko Fishing. Först ut är den välkända ön Söröya med Söröya Gjestestua som camp. Läs mer på Mieko Fishing


Solnedgång utanför fiskecampen Söröya Gjestestue

S-O Larsson