" Nu
är vi åter här i Söröya och ska göra vårt bästa att ge de kvetit i området
rejäla kamper under veckan.
Dag
1 Söndag
Enl.
väderprognoserna skulle söndagen bjuda på bäst väder i veckan, så vi beslöt oss
för att gå mot Vesteråsa(ca 15nm från Gestestua) . Mest för att få fiska av oss
med bra sej och torksfiske.
Halvvägs
ut stannade vi till på ett par grund men med dåligt resultat. Väl ute på
Vesteråsa la vi mycket tid på mittenpartier med fåror och ojämnheter i
bottenpartiet, det står ju som känt till en hel del kveite här ute också och de
brukar gilla just dessa områden. Dock med dåligt resultat, lite små torsk var
all som bjöds. Vi jobbade oss ut mot djupravinerna mot Nordvästra sidan av
Vesteråsa, hör har vi haft mycket bra fiske tidigare år. Med dåligt resultat
med undantag för en huggperiod med storvuxen sej. Killarna satt på några
upphängare och då vart det fart i båten. Roligt att sejen börjat gått in,
det brukar bli lite mer fart i vattnet då.
Dag
2 Måndag
Kamöysundet!
Idag
gick vi mot Kamöysundet. Hårda vindar och stark ström gjorde fisket lite bökigt
men vi höll ut och fick två Kveite som belöning 100 och 110cm (ca 11 resp
16kg). Pb För en av killarna som just nu jämrar sig över ont i rygg och
bicepts.:) (Han har nu fått veta att en kvetie på 10-20kg bjuder på ett helt
annat motstånd än något annat i dessa nordliga vatten.) Vi tappade även några
känningar, bla. bjöds vi på en rejälrusning som tyvärr slutade i
linhaveri mitt i tafsen. Tråkig men det kommer flera. Samtliga hugg kom på ca
35-50 m, trotts att mycket av fisket bedrevs på grundare områden. Mest
aktivitet var mitt under Flod påväg mott ebb, då tidvattnet var som starkast.
Sen dog det av. Höggen och 100 cm tog på Mieko tail och 110 cm tog på
Mieko shad, den nya med mörk/bruna/röd färg.
Under
tisdagen planerar vi att sova ut och åter gå till Kamöysundet under em/kväll.
En
av killanra bjöd på Thailänskinspirerad kvetie carpacio i cocos mjölk, mycket
intressant och bör testas, nedan kommer det enkla receptet:
Skär
tunna skivor av kvetie
Lägg
i Lime och citron saft i ca 40min. Limen och citronen genomsyrar köttet som
kuagulerar och ger karaktären som om den vore kokt. Blanda i cocos mjölk och
koriander. Skär ner MÅTLLIGT med chili.
Ät
rakt av gärna till en bit bröd. Passar bra till förrätt eller kvällsvikning.
"
Spännande läsning. Hoppas vi får fler fina rapporter från våra gäster.
S-O Larsson
www.miekofishing.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar