tisdag 12 juni 2012

Hälleflundra 159 cm, Söröya Gjestestue


Ännu en rapport från Janne & Co som fiskat hälleflundra på Söröya Gjestestue

Dag 6, Fredag
Vi började fisket i Kamöysundet, efter två timmar hade tre flundror slagit på var av en landad i båten. (159 cm). Den smällde på en Mieko shad självlys 300g, som återigen levererar. Denna flundra gav rejäla rusningar med vinande rullskrik som medförde darriga händer och fick pulsen att skjuta i höjden. Det är otroligt välgödda och välmående fiskar i god kondition i dessa vatten.

159 cm kveite

Här får hälleflundran simma tillbaks

Därefter var det nästan dött i sundet, tre timmar senare beslutate vi oss för att åka bort mot Strålet och fiska torsk. Vilket visade sig vara en god ide. Några timmar senare hade vi fått mycket torks,  11-12 kg i topp.  Lämpligt till middag beslöt vi oss för att återgå till stugan. Väl där, träffade vi det andra svenska gänget som precis kommit hit. De hade fått mycket torsk och sej och även två kveite på 8 och 33 kg. De fick dessa på pilk och mack i fjordens västra sida på ca 35 m djup.  Stort grattis!
Några av våra killarna hade blodad tand och beslöt sig för att ge Västeråsa ett försök till under natten/morgonen.  Det visade sig vara en bra chansning, väl ute kunde de driva distans efter distans över ett enormt torskstim som inte verkade kunna ta slut. Efter 8h fiske, och värkande armar och ryggar gick de åter mot hamn.  

Hällefiske är otroligt roligt men har man tur och hitta dessa enorma torskstim kan man verkligen få sig sitt livs fiskeupplevelse. Är man sugen på riktigt bra torskfiske kan jag flagga för Skrejfisket i Gestestua under Mars/April månad som återspeglar denna upplevelse som killarna precis haft ute på Västeråsa. Men under de tidigare våren får man istället kolloser på 20-30kg här utanförfjorden"

Stort tack till Janne & Co som rapporterat från havsfisket på Söröya.

S-O Larsson
www.miekofishing.se
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar