söndag 24 oktober 2010

Havsfiske söndag eftermiddag

Efter lunch hade vinden mojnat något och vi kunde gå ut strax utanför hamnen. Vi fick en del torsk och kolja. Dagens största torsk låg på ca 6 kg. Den tog på en Savagear Cutbait Herring red fish i snöblandat regn. Senhösten innebär nyckfullt väder på dessa breddgrader. Det har varit riktigt kul att besöka Nordic Safari i Mehamn och deras havsfiskecamp som är en av de bättre camperna jag besökt. Hytterna är i toppskick, eget hus för att rensa fisk och en riktigt fin restaurang gör att denna camp förmodligen är en av de bättre i Norge. Den ligger dessutom i ett arctiskt område som är helt underbart vackert.

Fisket fick vi tyvärr inte riktigt se vad det gick för men att det finns fisk i enorma mängder i barents hav är klart. Hälleflundrafisket återstår att utforska. Dan berättade att de flesta får hälleflundra även om endast några tyska gäster riktat fisket efter hälleflundra.

Vi njöt av Målles hälleflundra till middag men vi fick byta hälleflundran mot kolja av vissa omständigheter. Jan på Nordic Safari skickade dessutom med oss Uer, kungskrabba och en flugfångad lax :-) Han var en otroligt bra värd vid vårt besök. Stort tack till Dan!

I morgon måste vi tyvärr åka hem...


Utsikt ca 150 meter från Nordic Safari


Målles hälleflundra på kolja


S-O Larsson
www.miekofishing.se

3 kommentarer:

  1. Potential! Här ska vi bända storkveite 2011

    SvaraRadera
  2. Fan vilket tufft liv du här. :-) Sag fint ut! Man blir sjukt sugen! /Patrik

    SvaraRadera
  3. David: Visst finns det potential. Yrkesfiskarna tar varje år någon fisk över 200 kg i området. Jag skall kolla vidare men det har tagits bra med hälle trots att få riktar fisket.
    Patrik: Ja, det är ruskigt fint på Nordic Safari :-)

    SvaraRadera