fredag 22 oktober 2010

Dagens fiske Nordic Safari, Mehamn

I dag siktade vi på torsk. André kände av dyningarna så vi åkte inte så långt ut och fiskade inte så länge. Fiskade på djup mellan 30 och 60 meter. Vi gick snabbt över från pilk till jigg då det var otroliga mängder fisk som högg redan på nedsläpp. Med jiggar fick vi färre antal men högre snittvikt. Dagens största låg på ca 8 kg. Kan tänka mig att det kan vara ruskigt bra fiske om man åker längre ut och fiskar närmare större djup.

I morgon ställer vi in siktet på Hälleflundra. Har fått tips på några positioner som skall vara bra. Ett gäng holländare tog samma dag fem hälleflundror för någon vecka sen. Det var fina fiskar med topp på 42 kg. Väderprognosen säger + 4 grader, vind på 5-6 sekundmeter och lätt regn i morgon. Håller tummarna att vi kan gå ut enligt plan.


Våra trevliga tyska stuggrannar spelar in ett program om Nordnorge för tysk TV
Utsikt från fönstret i vår stuga

S-O Larsson
www.miekofishing.se



4 kommentarer:

  1. Jävlar viken kanonutsikt . Och deppa inte för det där med att känna av dyningarna , det finns det fler storfiskare som gör :) ! Ha ett fortsatt skitfiske så ska jag ha detsamma här i Ljusneälv ! Mvh:Peter//LJUSNE JPM

    SvaraRadera
  2. Hela campen är otroligt fin. Ja, det är inte kul för André men det går över. Kör hårt i älven!

    SvaraRadera
  3. Försök att hitta små sej och meta efter torsken i stället. Oftast är det torsk över 10 kg som tar sejen. Men jag antar att det är kveiten som lockar. Fortsatt skitfiske följer ert fiske från ett blåsigt Skåne:)

    SvaraRadera
  4. Vi ville ta en dag av "normalfiske" för att se vad det ger. Det vi kan konstatera är att det är otroliga mängder fisk här, man kan släppa i stort sett var som helst och det hugger direkt :-)
    Japp du har rätt, nu är det hälle som gäller :-)

    SvaraRadera