torsdag 26 januari 2012

Nu har pimpelfisket kommit igång

Det märks att det varit minusgrader i större delen av landet. Pimpelfisket har verkligen kommit igång nu. Det stora samtalsämnet inom isfisket är fortfarande isarnas bärighet. Här upp i Norrbotten är isarna riktigt dåliga. Som exempel är tydligen Kalixälven i Överkalix fortfarande öppen även i vissa knappt strömsatta områden.

De trender man kan se inom pimpelfisket är att de sk. blinkpirkarna fortfarande är populära. Den nya modellen Bling Blinklampa levererar bra med fisk. Förmodligen lockar även ljudet när blinklampan slår mot rödingblänket.

Populära "Bling blinklampa" tillsammans med rödingblänket Titicaca



Själv använder jag pimpelrulle Waterspeed 2500 kombinerat med ett pimpelspö Lokka 15. Det är ett pimpelset med skön känsla och rullen har både linspridare och slirbroms när den stora hugger.

Pimpelspö Lokka och pimpelrulle Waterspeed 2500


Hade ett gäng som åker upp till Ritsem nästa vecka. Det är tuffa förhållanden i fjällvärlden nu men pimpelfisket efter både öring och röding kan vara riktigt bra. För min egen del ser det ut som att jag får hålla mig till påskhelgen. Då blir det pimpelfiske efter röding och öring på Nordkyn halvöya och fiske efter stor skrei i Barents hav.


Pimpelfiske på en av många orörda sjöar på Nordkyn halvöya

Skitfiske på er och glöm inte isdubbarna!

S-O Larsson
www.miekofishing.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar