måndag 24 maj 2010

Sammanfattning av hälleflundrafisket i Tromsö

Det var en mycket givande havsfiskeresa till Tromsö. Vår målsättning förutom att få någon stor hälleflundra var att testa ny utrustning.

Fisket under vår vecka riktades till hundra procent på hälleflundra. Vi hade väldigt få kontakter vilket tyder på att det inte var så många fiskar som gått upp på grundare vatten ännu. Vädret var bra vilket gjorde att vi kunde fiska 12-14 timmar/dag. Vi fick endast fyra hälleflundror totalt med längderna: 38, 65, 160 och 164 cm. Sammanfattningsvis har vi följande erfarenheter efter vårt riktade hälleflundrafiske i Tromsö:

Mieko Predator 28 fiskar bra. Vi fick tre av fyra hälleflundror på Mieko Predator 28. Följande färger gav resultat visat i hälleflundrans längd:

Tiger/lys-65 cm

Blå/vit pärlemor-160 cm

Orange/guld glitter-164 cm

Krokningen av fisk visade sig att våra teorier om tackling av jiggen stämde. Erfarenhet från tidigare fisken tyder på att huggen ofta kommer underifrån och är väldigt försiktiga. Det verkar som att hälleflundran vid dessa tillfällen endast drar lite försiktigt i jiggen för att kolla vad det är.


Även om antalet fiskar är väldigt få att basera konkreta resultat ser vi tydliga tendenser på krokningsförmågan ökar markant med Miekotackel. Vi använde oss av två tackel som båda hade enkelkrok på jiggens mage. Det ena hade trekrok i stjärten medan det andra hade en Enkelkrok. De krokar vi använde var Owner Jobu Big Game 7/0 enkelkrok och Owner ST-66 TN 4X i storlek 3/0. Personligen gillar jag att tackla med två enkelkrokar. Min teori är att försiktiga flundror kan skygga för extra krokar som hänger från jiggen. Jag vill fiska jiggen så ren som möjligt. Framtiden får utvisa om det är bäst med enkel eller trekrok.


Läs mer och se fler bilder på: www.miekofishing.se


S-O larsson



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar