lördag 5 december 2009

Ismete



Hade sett fram emot detta ismetepass med Team Mieko Norr i flera dagar. Hoppade in i bilen när det fortfarande var mörkt ute. Åkte och kollade mjärden men där fanns inga mörtar. De frusna mörtarna fick duga. Väl ute vid fiskevattnet packade jag pulkan och promenerade ut på isen. Där satt redan Håkan Björn och David med alla nina ismetespön utsatta. Medan jag satte ut mina spön fick David hugg. Efter kort kamp kunde vi snabbt ta en bild av en fin gädda på 6,5 kg innan David returnerade fisken. Vilken start på dagen.
Jag satte ut resterande spön och fick snabbt en gädda på knappa kilot och David tog ytterligare en på ca 3 kg. Efter den fisken var det lugnt ett bra tag och det fanns tid för fiskesnack. När vi var inne på ämnet potoentiella storgäddvatten hörde vi en bjällra. Björn spurtar iväg över isen mot sitt spö och gör ett kraftigt mothugg. -En liten spene säger han besviket och pumpar in fisken mot hålet. När den kommer närmare inser han att den inte är så liten. Det är en fisk som visar sig väga 7,5 kg och den simmar tillbaks där den hör hemma efter att ha fotograferats och vägts.

Det var nu dags för lunch på isen. Ett mycket viktigt inslag vid ismete.



Dagarna är korta här uppe i Norrbotten och det blev inte fler hugg. Vi var i alla fall nöjda med dagen även om inte någon riktigt stor gädda togs. Totalt blev det 5 st gäddor med topp på 7,5 och 6,8 kg. När vi med pulkorna bakom oss promenerade tillbaks till bilarna planerade vi redan nästa ismetepass.
S-O

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar