tisdag 8 december 2009

Mieko Cup 2009


Jag får ofta rapporter från olika typer av fisken. Det är alltid lika roligt att läsa och fundera över vilken fantastisk fritidssysselsättning sportfiske är. Anders Thuresson har mailat en rapport från gäddfisketävlingen Mieko Cup 2009.


"Miekocupen 2009

En kort berätelse om 2 dagars intensivt fiske

Lördag 3/10

En spändförväntan infinner sig innan start, vädret är bra nästan ingen vind. Dimman börjar så sakterliga släppa och fullmåne är det också.Vi styr ut mot de djupare delarna på sjön, vi har valt en djupkant ned mot 10m.Klockan blir till sist 10.00. Betena släpps i vattnet. Det hinner bara gå 5 min innan det sköna knarrande ljudet når örat och jag ser de karakteristiska bugningarna. En 3kilos ligger strax på måttplankan för fotografering. Inom en halvtimme har vi fått 5 gäddisar, vilken pangstart på tävlingen !! -Detta kan inte fortsätta så här , säger jag till Patrik och nyper mig i armen.Nej, ingen fara. Det blir dramtiskt sämre, endast en gädda den följande timmen och ingen alls nästa timme. Men vi håller oss kvar i branten. Vi har sett flera stora ekon på ekolodet där.Och vi nöter på. Just då , strax efter 12, böjer sig Patriks spö. Ett par riktigt långa rusningar och vi upplever några spännande minuter innan håvnätet sluts kring en bjässe, 11.0 117cm. Känns riktigt skönt och det är tävling. Vid den här tiden så har det börja blåsa lite mer, vågorna är rätt skapliga så vi väljer att söka oss undan det värsta. Vi får tre till varav en skaplig , ca 6kgVid 16.00 är det slut på tävlingen, en spännande inmätning och kontroll av plankor väntar.279cm och en fin 4:e plats och till det en supergod grilltallrik signerad grillmästaren S-O .

Söndag 4/10Liknade väder och vi återvänder till samma ställe. Nu börjar det lika, gädda nr 1 hugger nästan omedelbart. Den följs snabbt av en till. Sedan avtar det 1 1/2 h går utan ett napp. Vi byter lite taktik och styr ut mot djupet. Det resulterar omedelbart med ett dubbel hugg, största runt 7.5 den andra runt 5. Det följs av ett par försiktiga napp men utan resultat.Finfint, tror att vi ligger skapligt till nu. Vi tar oss ut längs en grundkant och precis när vi rundar ”udden” försvinner en paravan. Ett par tunga gungningar och en lång rusning ner mot botten. Den ruskar kraftigt och så händer det , den lossnar. -D-r , dä försvann segern ! skriker Patrik. Vi hinner bara släppa i betena igen så hugger det igen. Denna gång är det min.Efter 5 minuters kamp så ligger hon i håven, 9.7 114cm. Nu känns det riktigt bra. Av bara farten så av slutar vi med en 6kilos och ett par mindre. 16.00 avslutas fisket.
En spännade inmätning och summering väntar. Lördagens ledare kommer fram och grattulerar oss.De är totalt detroniserade 180cm mot våra 295cmTotalt 574cm räcker till en klar totalseger.
Team VVV tackar för en fin tävling med hårt motstånd och fina priser.Väl mött nästa år"




Stort tack Anders för din rapport!
Fler bilder finns http://www.miekofishing.se/ "nyheter"


S-O Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar