tisdag 14 augusti 2012

Naturupplevelse på Söröya

Det är verkligen roligt att vi får så många reseskildringar från gästerna på Mieko Fiskecamper. Här är Mats Eriksson som berättar om sista kvällens upplevelser på Söröya Gjestestue.


"Hej igen!
 Så här efteråt är det mycket som "rinner till" och jag skulle gärna vilja berätta om vår sista kväll i båten.
Vi var tre stycken som inte gav upp. Det var undertecknad och sonen Conny samt Stefan Jonsson.
Vi beslutade att satsa på Kamöysundet som anses som det säkraste kortet för stor hälle.
Vi var där i god tid innan tidvattnet skulle börja sitt återtåg och vi sparade inte på krutet.Vi fiskade mycket aktivt och var helt uppe i vårt fiske när vi hörde ett avgrundblås. Alla tre var nära att dra ett bromsspår i kalsingen. Jag tittade över axeln och såg en val, lång som en novembernatt glida förbi, fem meter bakom båten.
Jag vevade upp, fast besluten att se skådespelet från början.
Vi såg sammanlagt fyra vikvalar i sundet och samtidigt hade vi fyra eller fem tumlare på besök. Som om detta inte var nog stack en säl upp sitt svarta huvud lite längre bort. Mot Kamöyas sluttning flög hela tiden lunnefåglarna med krill till sina ungar samtidigt som havsörnen hovrade ovanför sundet.
Det kändes nästan som att bli inknuffad i en teveruta och jag vet inte vad som är behållningen av veckan på Söröya Gestestue, fisket eller sista kvällens fantastiska naturskådespel. Tilläggas kan att vi kom hem en god stund efter midnatt, utan en enda fisk. De fick gå tillbaka allihopa och vi var mycket tillfreds med avslutningen på vår vecka.
Undertecknad är, mest av försörjningsskäl, en flitig fotograf, men den här kvällens upplevelser var allt för stark för att dokumenteras med ettor och nollor.

Mats Eriksson"



 Underbar natur på Söröya (foto Söröya Gjestestue)

S-O Larsson
miekofishing.se




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar