torsdag 2 augusti 2012

Rapport från havsfisket på Söröya

Söröya Gjestestue är det full fart nu. Fisket har varit bra och många gäster är riktigt nöjda. Här kommer en rapport från Mats Eriksson:


"Spöböj i mängd fick vi uppleva när vi under en veckas tid fiskade med Söröya Gestestue som bas. Hit vill vi tillbaka, till denna mycket speciella plats. Bara resan hit är ett äventyr.


Vi var tio man starka fördelade på de tre ribbåtarna. Första dagen var vi inblåsta, men vi utnyttjade den till att kompensera oss för dygnet i bilen på ditresan.
Vi vet hur det är med fisket och hade inte räknat med att håva hälleflundra i mängd. Vi hoppades snarare på att någon i sällskapet skulle lyckas kroka någon.


Nu lyckades åtta man av tio få sammanlagt tolv stycken med högsta vikten på 25 kg. tagen av Johan Adolfsson, Svärdsjö. Flera vägde mellan 13 och 15. Merparten av flundrorna returnerades, men vi unnade oss en flundrafest och några påsar var följde med hem.
Conny Eriksson, Gagnef var flitigaste fiskaren, hade positivaste inställningen och krokade fisk på sällan skådat sätt. Hans två flundror vägde tretton kg. vardera, vilket är pb på flundra. Han lyckades också förbättra sitt pb på torsk. Nya rekordet lyder på 20,1 kg.

 
I hällesammanhang fokuseras det mycket på Kamöysundet, men faktum är att vi fick de flesta av våra flundror utanför sundet. I området utanför Söröya Gestestue finns det hälleflundra i stort överallt, men den riktigt grova torsken måste man nog ut till Råsa för att få. Sammantaget en fantastisk vecka som vi hoppas kunna återuppleva någon gång.

Mats Eriksson
Gällö"


Stort tack för rapporten och kul att ni hade en bra tid på Söröya Gjestestue.

S-O Larsson
www.miekofishing.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar