onsdag 8 juni 2011

Fler hälleflundror på Söröya

Nu är havsfiskecampen Söröya Gjestestue glödhet. Gänget från Luleå har tagit ännu fler hälleflundror på Söröya. Jag trodde de körde C&R på många av deras hälleflundror och de bekräftar det här. Här är deras rapport för deras sista dags fiske:

2011-06-07 Tisdag (Dag 6)

Idag fiskade vi inte lika mycket, vi kände oss ganska nöjda med gårdagens hällefrossa. Fisket var något trögare idag, båda båtarna fiskade ca 6 timmar och totalt två Hälle landades, toppen låg på 118 cm. Vi tappade även några som liknade Hälleflundrornas speciella rusningar. Däremot drogs många fina Koljor och några Kattfiskar.

Slutligen kan vi summera veckan som en otrolig upplevelse, många fina flundror och torskar landades under veckan. Vi har under 7 år lagt ca 1 v att fiskar i Nordnorge de senaste 4 åren har vi satsat på Hälle, vi har haft bra fiske tidigare år men aldrig något som kan jämföras med denna veckan.

Vi vill alla framhäva att vi återutsatt alla Hälle utom tre, som var så dåligt krokade att de inte gick att återutsättas. Dessa tre tog som matfiskar. Vi uppmanar alla andra Hällefiskare att tillämpa C&R och vara mån om dessa otroliga fiskar. Speciellt stora exemplar över 25 kg pga. deras stora betydelse för reproduktionen av arten. Var även rädd om fiskarna vid landning och undvik att ta upp dem i båten. Med deras anatomi är de väldigt sköra för vistelse ovanför vatten.

Något ställe som slår denna statistik? I så fall boka in oss en vecka nästa år.

Hälleflundra från Söröya

Grattis till ett grymt hälleflundrafiske! Kika in i butiken så vi får en närmare rapport!


S-O Larsson
www.miekofishing.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar