tisdag 7 juni 2011

Galet bra hälleflundrafiske på Söröya

Här kommer ytterligare en rapport från havsfiskegänget som på Söröya Gjestestue. De har verkligen fått uppleva vilken potential havsfiskecampen har för hälleflundra. Dessutom har de slagit nytt camprekord.

"2011-06-06 Måndag (Dag 5)

Efter att ha varit inblåsta i 10-15 m/s, under två dagar, var vi riktigt laddad på att testa Kamöysundets potentialer, speciellt i de kraftiga strömmarna som är högst mitt i mellan ebb och flod. Vi gick direkt ut mot Kamöysundet kring 06:00 och hade en ganska trög start. Kring 09:30 satt allt igång. Vi hade en otroligt hugg-period, utan dess like! Under de två kommande timmarna landades åtta flundror. Den största med sina 175 cm uppskattar vi vikten på till 75 kg. Många exemplar låg mellan 5-20 kg, men de största mättes till 150 cm, 120 cm respektive 118 cm. Utöver dessa tappades flera fiskar, några förmodligen av större exemplar att döma av rusningarna. Allt inträffade i två båtar under 2 timmar. Efter detta hälle-rejs dog fisket av några timmar under ebben, var på några påslag togs vid mellan 15-17 tiden.

Samtliga tog på jiggar med vikterna 175-300g, färger som verkade fungera extra bra var silver/svart, silver/blå, självlysande. De flesta tog på Mieko Shad 25cm.

Tog en korttur på kvällen 21:00-01:00 och passade på att dra en hälle på 134 cm, missade även några känningar. En sak är klar, flundra fisket på Söröya är helt otroligt. I morgon lägger vi sannolikt en del tid i Kamöysundet. Over and out"

Grattis till er alla, det är få havsfiskare som fått uppleva ett liknande fiske på hälleflundra.

Hoppas på få lite fler bilder från gänget de närmaste dagarna.



S-O Larsson

www.miekofishing.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar