fredag 3 juni 2011

Tangerat camprekord på Söröya

I dag tangerade de svenska gästerna på Söröya Gjestestues camprekord på hälleflundra. 52 kg vägde fisken och togs på en av de positioner vi rekommenderar för hällefiske. Stort grattis!!


Grattis till en riktigt fin hälleflundra!


Jag är rätt övertygad om att camprekordet inte överlever sommaren. Söröya levererar hälleflundra nu.



S-O Larsson
www.miekofishing.se

9 kommentarer:

  1. är det ingen C&R på Söröya?

    SvaraRadera
  2. Satsar ingen på C&R vid Gjestestue?

    SvaraRadera
  3. Fisket verkar vara riktigt hett där. Rapporterna om bra fiske duggar tätt från dom andra camperna också, snart är vi där riktigt nice:)

    SvaraRadera
  4. Två matflundror på två båtar är väl inte så mycket ? Resterande verkar de ju ha släppt. Även de stora

    SvaraRadera
  5. Anonym och Kristian:
    Skall C&R öka på hälleflundra tror jag det behövs mer information inom ämnet. Skall ta ett snack med Söröya Gjestestue och Nordic Safari, vi kanske gemensamt kan göra något för att öka C&R. Kanske ni har bra förslag?

    Patrik: Ja, jag är ruskigt sugen :-)

    SvaraRadera
  6. Det är ju faktiskt så att varje fiskare tar sina egna beslut vad dom gör med sina fiskar. Man betalar en del för att komma upp och fiska i vårt vackra grannland. Att behålla en matflundra är inte fel när dom ligger i vikten 10 - 25 kg. Själv är vi i vårt Team stora förespråkare av C&R på hälleflundran. Speciellt dom Norska sportfiskarna är väldigt glada i att behålla alla hälleflundror dom fångar. Så där kan vi hoppas att dom tar efter Svenska sportfiskare. Det har trots allt blivit mycket bättre gällande C&R dom senaste åren på flundran vilket är glädjande.

    Tight lines!

    SvaraRadera
  7. Visst är det så Team Poseidon. Andelen C&R på hälleflundra verkar öka hos oss svenska havsfiskare. Jag förespråkar också C&R på hälleflundra men visst har det hänt att jag själv tagit upp en matfisk. Jag tror dessutom det gänget som är på Söröya nu kört C&R på en del flundror. Jag tror vi kan få upp andelen C&R genom bättre information och kollar vad vi kan göra på camperna.

    S-O

    SvaraRadera
  8. Japp, det är klart man tar en eller annan matfisk + de som är skdade och EJ kan släppas tillbaka!

    SvaraRadera
  9. Lite sent svar kanske, men fisken va svårt skadad i munnen då pilken med macken satt långt ner i svaljet, kan även berätta att vi återutsatte en flundra på 139cm ca 36kg

    SvaraRadera